1) Вимагається особиста присутність в консульстві;

2) Необхідні такі документи для візової анкети:

• 2 актуальні кольорові фотографії на білому фоні розміром 3,5 х 4,5 см, 70-80% поверхні фотографії повинна займати голова;

• актуальний закордонний паспорт, дійсний принаймні 3 місяці від дати закінчення візи, а також ксерокопія першої сторінки паспорта;

• актуальний внутрішній паспорт і ксерокопія сторінок з особистими даними і реєстрацією проживання;

• оригінал і ксерокопія ідентифікаційного номера;

• довідка з місця роботи про заробіток і посаду;

• копія трудової книжки;

• документи, які підтверджують наявність фінансових засобів;

• поліс медичного страхування, яке охоплює термін перебування, зазначений у візовій анкеті.

Консул може вимагати пред’явити інші додаткові документи, які можуть вимагатися згідно з законодавством Порозуміння Шенген.

3) Ціна візи — 35 Євро. У випадку, коли візова анкета з необхідними документами буде подана впродовж 3 днів перед планованою датою виїзду, оплата становитиме 70 Євро.

Оплату необхідно внести під час здачі візової анкети.

У випадку відмови у видачі візи гроші не повертаються.

Кошти за прийом і розгляд візової анкети необхідно платити у відділеннях «КРЕДОБАНКУ». Номер поточного рахунку: 26004023155. Код банку 325365.

Додаткові документи, які вимагаються для окремих категорій віз:

ТУРИСТИЧНА

• лист польського туристичного бюро, з яким співпрацює місцевий туроператор з підтвердженою резервацією і оплатою

• ваучер

З МЕТОЮ ВІДВІДИН

• оригінал запрошення, зареєстрованого в Уженді Воєвудському

НАВЧАННЯ

• підтвердження прийому до вищого навчальнового закладу (школи) в Польщі або довідка з вузу про навчання або стажування;

• ксерокопія студентського квитка

КУЛЬТУРА

• запрошення установи, яка організовує культурний захід в Польщі із зазначенням мети і дати виїзду, в якому вказано термін перебування в РП, а також особові і паспортні дані запрошуваної особи;

• документи, які підтверджують співпрацю і культурний обмін з польською стороною

СПОРТ

• запрошення з Польщі, в якому зазначена мета і дата спортивного заходу, вказано термін перебуванням в РП, а також особові і паспортні дані запрошуваної особи

ПРАЦЯ

• оригінал запевнення видачі дозволу на працевлаштування іноземця на території РП, видане воєводою або іншою установою, яка має право видавати підтвердження на працевлаштування, у випадках, окреслених відповідними юридичними правами, що вказують види працевлаштування, при яких не вимагається дозвіл воєводи, напр. довідка ректора вищого навчальнового закладу;

• оригінал заяви про намір доручення роботи іноземцеві, зареєстрованої в повітовому відділі праці

З МЕТОЮ ВЕДЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

• копія ліцензії фірми і копія свідоцтва про її реєстрацію;

• податкова декларація;

• резервація білетів на літак, поїзд тощо або копія свідоцтва про реєстрацію ТЗ;

• оригінал запрошення польського партнера, контрагента або підписаний актуальний контракт з польським партнером;

• резервація готелю

З МЕТОЮ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТОВАРІВ ТРАНСПОРТОМ МІЖНАРОДНОГО СПОЛУЧЕННЯ – ТІР

від фірми:

• оригінал договору, контракту з польської сторони;

• оригінал і копія ліцензії на перевезення товарів транспортом міжнародного сполучення;

• податкова декларація;

• оригінал і копія довідки торгово-промислової палати

від водіїв:

• оригінал і копія посвідчення водія, видане щонайменше два роки тому;

• оригінал і копія свідоцтва про реєстрацію ТЗ;

• поліс міжнародного страхування на технічний засіб (дійсний на території Шенген).