Іноземець, який в’їзджає на територію Республіки Польща на термін не більше 3 днів, повинен володіти коштами необхідними для оплачення проживання, харчування, транзиту та повернення до країни походження, в розмірі не менше 300 злотих на день перебування або рівновартість цієї суми в іноземній валюті.

Іноземець, який в’їзджає на територію Республіки Польща на термін перебування довший ніж 3 дні, повинен володіти фінансовими засобами необхідними для оплачення витрат, про які йдеться в першому абзаці, в розмірі щонайменше 100 злотих на кожний день планованого перебування або рівновартість цієї суми в іноземній валюті.

Документами, що можуть підтвердити наявність іноземцем фінансових засобів на покриття коштів перебування, харчування, транзиту та повернення до країни походження можуть бути:

1) дорожні чеки;

2) кредитна карточка, якою іноземець матиме можливість користуватись на території Республіки Польща, долучивши при цьому виписку про стан рахунку на кредитній картці;

3) банківська карточка видана банком, яку іноземець може використовувати на території Республіки Польща, долучивши при цьому довідку про фактичний стан рахунку або виписку про рух коштів на рахунку;

4) довідка про наявність фінансових засобів в банку або ощадній касі, які мають своє представництво на території Республіки Польща, підтверджена печаткою та підписом уповноваженою особою банку чи ощадкаси, виданої в терміні не пізніше 1 місяця перед планованим перетином кордону;

5) оригінал запрошення, про яке йдеться в ст. 16 п. 1 закону від 13 червня 2003 р. Про іноземців.

4. Документом, який може підтвердити наявність фінансових засобів іноземцем необхідних для покриття коштів транзитного проїзду та повернення до країни походження, може бути також квиток до країни походження або іншої держави.

Іноземець, який в’їзджає на територію Республіки Польща та який:

1) являєтьсчя учасником туристичного заходу, молодіжного табору, спортивних заходів,

2) має оплачене перебування на території Республіки Польща,

3) приїзджає у санаторно-лікувальний захід,

4) являється учасником програми сезонного працевлаштування на території Республіки Польща (однак це не головна мета перебування) регламентованої міжнародною угодою, де Республіка Польща являється стороною,

повинен володіти коштами щонайменше 20 злотих на кожний день перебування, однак не менше ніж 100 злотих або рівновартість в іноземній валюті.

Документами, які можуть підтвердити мету планованого перебування іноземця, про які йдеться вище, являються:

1) документ, що засвідчує участь у туристичному заході, молодіжному таборі та спортивних заходах;

2) документ, що засвідчує здійснення проплати за перебування на території Республіки Польща: за проживання та харчування;

3) направлення у санаторно-лікувальний заклад;

4) віза з метою участі у програмі культурного та освітнього обміну або в програмі гуманітарної допомоги або в програмі сезонного працевлаштування студентів, в якій записано назву програми в графі «уваги».

Документ, що підтверджує участь в туристиному заході, молодіжному таборі та спортивних змаганнях повинен містити ім’я, прізвище, місце та адресу проживання іноземця, у випадку індивідуального приїзду, або кількість осіб запрошених на туристичний захід та:

1) дані запрошуючої сторони, назва та адреса;

2) інформація про організотора та виконавця туристичного заходу;

3) термін та місце перебування на території Республіки Польща;

4) детальний опис туристичних послуг, у випадку туристичної екскурсії — детальний маршрут;

5) підтвердження проплати туристичних послуг, з детальним описом коштів проживання та харчування та ціни за ці послуги.

Іноземець, який в’їзджає на територію Республіки Польща з метою навчання, участі у наукових дослідженнях або стажуванні повинен володіти коштами в сумі 1.600 злотих або рівновартість в іноземній валюті необхідних на оплату проживання та харчування протягом перших 2 місяців планованого перебування на території РП. Документи, які можуть підтвердити наявність фінансових засобів необхідних для оплати проживання та харчування являються:

1) довідка про наявність коштів в банку або ощадкасі, які мають своє представництво на території РП, в розмірі не менше ніж зазначене в абз. 1, підтверджене печаткою та підписом уповноваженою особою в банку чи ощадній касі, видане не пізніше 1 місяця перед планованим терміном перетину кордону;

2) дорожні чеки;

3) кредитна карточка, яку іноземець може використати на території Республіки Польща, долучивши при цьому довідку (виписку) про суму залишку на кредитній карточці;

4) банківська карточка видана банком, яку іноземець може використовувати на території Республіки Польща, долучивши при цьому довідку про фактичний стан рахунку або виписку про рух коштів на рахунку;

5) оригінал запрошення, про яке йдеться в ст. 16 п. 1 закону від 13 червня 2003 р. Про іноземців.

6) документ, що підтверджує отримання стипендії.

Документом, який може підтвердити мету планованого перебування являється довідка про прийняття на навчання, участь у наукових дослідженнях або стажуванні. У випадку, коли із довідки виникає, що іноземець буде навчатись, бере участь у науковому дослідженні або стажуванні на платній основі, слід долучити також документ, який засвідчує проплату за перший рік навчання або за увесь період навчання, якщо період навчання менший 1 року, або підтвердження наявності фінансових засобів в розмірі достатньому на покриття оплати вказаній у довідці.
У випадку, коли іноземець, який в’їзджає на територію Республіки Польща підтверджує наявність фінансових засобів в іноземній валюті, з метою проведення перерахунку на польську валюту застосовується середній курс цієї валюти оголошений Національним Банком Польщі в останній робочий день перед в’їздом іноземця на територію РП.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.